Muut aineistot

Seuraavaan on koottu kiinnostavia aineistoja tai linkkejä, joiden sisältö liittyy sukuun, suvun vaiheisiin tai maan historiaan ja elinolosuhteisiin.

- Hattulan sukukokouksen kuvia on jaettu Ifolor- valokuva-albumissa ja näiden kotisivujen albumissa. Lisää kuvia on nyt koottu seuraavan linkin taakse: https://1drv.ms/f/s!Aq_fpdTuRKQehrMCe2DFj-vNdngA_Q
Kopioi edellä oleva linkki selaimen osoiteriville ja paina enter. Kuvat ilmestyvät OneDrive-pilvipalvelun kuvakansiosta.
Kuvat ovat Joonas Kekin sukukokouksessa ottamia ja pääosin muita kuin aikaisemmin jaettuja.

- Sukuseuran arkistossa oleva sukuun liittyvä kirjallisuus: luettelo aukeaa klikkaamalla TÄSTÄ LINKISTÄ. Mikäli haluat lainata näitä kirjoja, ota yhteyttä hallituksen puheenjohtajaan, jonka hallussa ko kirjallisuus on.


- Veijo Meri, Ei tule vaivatta vapaus - Suomi 1870-1920. Sivut 47-50. Lue mylläri Sireniuksen tarinaa Meren kirjoittamana TÄSTÄ LINKISTÄ .


- Helmi Mustosen albumikuvia Keuruulta, Karjalasta ja Kauhajoelta. Powerpoint-aineisto, Sakari Mustonen. Voitko auttaa tunnistamaan kuvien henkilöitä? Valokuviin ja niissä olevien henkilöiden ja paikkojen tunnistamiseen liittyvät tiedot ja kysymykset voit toimittaa Sakari Mustoselle e-mail jsakari.mustonen@elisanet.fi. Aineisto avautuu klikkaamalla TÄSTÄ LINKISTÄ .

- Viestintäkouluttaja Marketta Rentola Kallion kirjoittajakoulusta piti Hattulan sukukokouksessa 2016 alustuksen tarinoiden voimasta ja tarinan aineksista. Rentolan innostava esitys sisälsi erinomaisia ohjeita sukutarinoiden kirjoittamiseen. Esityksen tiivis yhteenveto jaettiin tilaisuudessa läsnäolijoille ja on luettavissa myös TÄSTÄ LINKISTÄ.

- Helsingin Sanomien Torstai-liitteessä 22.12.2016 oli kiintoisa Hanna Syrjälän juttu otsikolla "Minun sukuni tarina". Syrjälä kirjoitti, että "sukulaisia haastattelemalla tutustuu heihin, oppii oman suvun tarinasta ja kuulee jopa salaisuuksia. Mutta miten haastattelu oikein pitäisi tehdä?" Tässähän puhutaan samasta teemasta, josta sukukokouksessamme Hattulassa Marketta Rentola puhui meille kiinnostavalla ja innostavalla tavalla! Kun sukuseuramme kovasti toivoo, että me kaikki sukulaiset haastattelisimme sukulaisiamme ja kirjoittaisimme kuulemastamme pienempiä tai suurempia tarinoita sukumme vaiheiden muistiin merkitsemiseksi, jaamme seuraavan linkin takana HS/Hanna Syrjälän kirjoituksessaan julkaiseman muistilistan. Se voi auttaa alkuun sukutarinan laatimiseksi. Muistilista aukeaa TÄSTÄ LINKISTÄ.

- Helsingin Sanomien julkaiseman TEEMA lehden numeron 6/2020 aiheena oli SUKU.  HS julkaisi Paula Päivisen kirjoituksen "9 vinkkiä sukututkimukseen" uudelleen 5.4.2021.  Tässä Päivisen vinkit sukuseuramme jäsenille opiksi ja innostukseksi sukutarinoiden muistiin merkitsemiseksi ja jälkipolville välittämiseksi. HS TEEMAN vinkit aukeavat luettaviksi TÄSTÄ LINKISTÄ.