Jäsenkirje 1/2022 Joulu

JÄSENKIRJE 2.12.2022

Sukuseura Saarinen-Sauri Tervehdys sukulaiset!

Joulu lähestyy hyvää vauhtia, ja talven tuntuakin on ilmassa. Sukuseuramme uusi hallitus on kesän sukukokouksen jälkeen järjestäytynyt ja ryhtynyt töihin. Hallituksen varapuheenjohtajana jatkaa Markku Sauri, ja sihteerin tehtävät otti hoitaakseen hallituksen nuorin jäsen Mori Näres. On hyvin ilahduttavaa, että meillä on myös nuorta aktiivisuutta mukana.

Syksyn aikana isoimman työn ovat tehneet Markku ja Mori yhdessä suvunpää Olli Saurin kanssa. Tämä kolmihenkinen työryhmä on työstänyt uusien kotisivujen rakennetta. Uudistunut selkeämpi rakenne onkin jo valmiiksi hahmoteltu. Morin sisko Auri Näres on luvannut toteuttaa uudet kotisivut, ja hän pääseekin piakkoin töihin edellä mainitun työryhmän avustuksella.

Uudet kotisivut saataneen käyttöön ensi vuoden aikana. Yksi merkittävä uudistus tulee olemaan se, että sivuille tulee salasanalla suojattu osio, joka sisältää suvun elämänvaiheita ja tarinoita sukuhaaroittain. Kunkin sisaruksen sukuhaara saa siis oman osionsa, johon alkajaisiksi lisätään sukuhaarakohtainen sukupuu Excel-kuvana ja lisäksi ne kyseistä sukuhaaraa koskevat aineistot, mitä nykyisiltä kotisivuilta löytyy tällä hetkellä. Näitä ovat esimerkiksi sukukokouksissa pidetyt esitykset.

Jatkossa kukin sukuhaara voi omatoimisesti lisätä omaan osioonsa tarinoita, muistelmia ja valokuviakin. Omatoimisuus ei tarkoita sitä, että pitäisi itse osata päivittää sivuja. Aineistojen lisäämisen käytännössä hoitaa sivujen ylläpitäjä, mutta aineistoja sukuhaarat voivat tuottaa ja kerätä itsenäisesti. Kotisivu on hyvä paikka tallettaa oman suvun tarinoita niin, että ne säilyvät myös jälkipolville. Kannustan kaikkia haastattelemaan esimerkiksi omia vanhempia tai isovanhempia ja kirjoittamaan tarinoita muistiin. Ei tarvitse laatia kokonaisia elämäkertoja, vaan ihan yksittäisetkin tarinat ja muistot jostakin tapahtumasta elämän varrelta ovat arvokkaita ja kiinnostavia. Eikä sekään ole oleellista, miten hyvin kokee osaavansa kirjoittaa. Kerrottu tarina on tärkein, eikä mitään kynnystä ole.

Ensi vuonna hallituksen on tarkoitus ryhtyä toteuttamaan toimintasuunnitelmassakin mainittua pienimuotoista kirjaa, johon tiivistetään Oton ja Aleksandran ja kaikkien sisarusten tarinat. Toivotaan, että tämä innostaisi aikanaan myös nuorempia polvia perehtymään sukumme historiaan.

Minä kirjoitan tätä jäsenkirjettä Levillä, jo perinteeksi muodostuneella ensilumen hiihtoleirillä. Huomatkaa kuitenkin, että kuvan pipossa lukee Keuruu 

Oikein rentouttavaa ja rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta!

Jouluiset terveiset koko hallituksen puolesta,

Heli Hyttinen

Puheenjohtaja