UUTISET JA TIEDOTTEET 

Sukuseuran uudet kotisivut on otettu käyttöön (päivitetty 21.4.2024)

Sukuseuran uudet verkkosivut on huhtikuussa 2024 otettu käyttöön osoitteessa sukusaarinensauri.com.

Kotisivujen kehittämishankkeesta päätettiin Hausjärven sukukokouksessa v 2022. Sukuseuran hallitus päätti uusien kotisivujen käyttöönotosta 18.4.2024 projektiryhmän ehdotuksen mukaisesti. Käy tutustumassa ja kirjaudu sivuille, jolloin pääset myös muun muassa sukuhaarojen omille sivuille. 

Näiden "vanhojen kotisivujen" päivitys on lopetettu ja sivut poistetaan käytöstä kokonaan elokuussa 2024. Vanhojen sivujen aineisto on jo nyt luettavissa uusillakin sivuilla. Uusilla kotisivuilla tiedostorakennetta on parannettu ja otettu käyttööön sukuhaaroille omat sivut  tarinoiden, valokuvien ja uutisten jakamiseen. Sukuseuran Facebook-ryhmän sivustoon pääsee nyt suoraan uusilta kotisivuilta. Lisätietoa ja ohjeita saat piakkoin jäsenkirjeessä.

Hallituksen kokoukset 23.3.2024 ja 18.4.2024 (päivitetty 21.4.2024)

Hallituksen viime kokousten pöytäkirj at 23.3.2024 ja 18.4.2024 ovat luettavissa uusilla kotisivuilla www.sukusaarinensauri.com. Maaliskuun kokouksessa hallitus käsitteli edellisvuoden tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja toiminnantarkastajan lausunnon. Huhtikuun kokouksessa käsiteltiin toiminta- ja taloussuunnitelman toimeenpanoa, hyväksyttiin projektiryhmän esitys uusien kotisivujen käyttöönotosta, pohdittiin ns kirjaprojektin tilannetta ja vuoden 2025 sukukokouksen valmistelua.

Seuraava sukukokous järjestetään 7.6.2025 Keuruulla (päivitetty 21.4.2024)

Varatkaapa jo kalentereista päivämäärä 7.6.2025. Silloin on seuraava sukukokous Keuruulla, siis vuoden kuluttua kesäkuussa. Kokoontumista varten on varattu kuvassa näkyvä Kamana, joka on Vanhan Keuruun alueella sijaitseva entinen pappilan kivinavetta. Suunnitteilla on toiminnallista ohjelmaa, joka sopisi myös lapsiperheille.

Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

Oton ja Aleksandran seinävaate Keuruulta (kopio Heli Hyttisen Fb-ryhmän viestistä 16.11.2022)
Ilkka Satka oli säilyttänyt tämän Lotta Svärd –aiheisen seinävaatteen, joka on peräisin hänen kotoaan Keuruulta. Alkuperäinen maalaus on Albert Edelfeltin, ja se on julkaistu Vänrikki Stoolin tarinoissa.

Laina on jossain vaiheessa antanut seinävaatteen vanhimmalle pojalleen Ilkalle, jonka tytär Tarja kertoo isänsä korostaneen, että sillä on historiallista arvoa ja että hänen kuoltuaan siitä tulee pitää hyvää huolta.
Sama seinävaate näkyy oheisissa vanhoissa valokuvissa, jotka Ilari Satkan mukaan ovat Lihjamon koululta, jossa Laina toimi opettajana ja myös asui perheensä kanssa. Toisessa kuvassa on Laina puolisonsa Juho Satkan kanssa, toisessa sisaruksia (Laina, Valma, Helmi, Aili) yhdessä. Sisarusten kuva voisi olla myös heidän lapsuudenkodistaan Varjolasta. Tosin siinä näkyvät kalusteet ovat nekin päätyneet Lainalle.

Joka tapauksessa Ilari muistaa tuon seinävaatteen hyvin. Hän kertoo, että hänen äitinsä Laina oli saanut sen lapsuuskodistaan Oton ja Aleksandran kuoltua. Ilari muistaa omasta lapsuudestaan, että seinävaate oli Lihjamon koulun seinällä, ja hän katseli sitä usein omasta sängystään muun muassa ollessaan sairaana.

Seinävaate on siis Oton ja Aleksandran perintöä. Sen tekijästä ei ole tietoa. Tarja on nyt ollut yhteydessä Lotta Svärd –museoon, jossa seinävaate herätti suurta kiinnostusta arvokkaana ja ainutlaatuisena käsityönä. Seinävaate tarinoineen onkin päätymässä museon kokoelmiin kaikkien ihailtavaksi.
(Em kuvat eivät suostuneet pysymään tällä sivulla, mutta ne löytyvät sivuston Kuva-albumista)

Hausjärven sukukokouksessa 2022 valittu seuran hallitus piti järjestäytymiskokouksensa

Uusi hallitus kokoontui 15.10.2022 Teams-kokoukseen puheenjohtaja Heli Hyttisen johdolla. Seuran sihteeriksi valittiin Mori Näres Valman sukuhaarasta, rahastonhoitajaksi edelleen Pirjo Jalli Erkin sukuhaarasta ja varapuheenjohtajaksi edelleen Markku Sauri Reinon sukuhaarasta. Jäsenrekisterin ylläpidosta huolehtii sihteeri Mori Näres ja sukututkimusrekisterin ylläpidosta edelleen suvunpää Olli Sauri. Hallituksen yhteystiedot löytyvät Hallinto-osiosta. 

Hallitus keskusteli toiminta- ja taloussuuunnitelman 2022-2025 toimeenpanosta ja käynnisti suunnittelutoimet kotisivujen uudistamiseksi ja pienimuotoisen sukua esittelevän kirjan kokoamiseksi osin nykyisen kotisivuaineiston ja osin sukuhaaroittain valmisteltavien sukutietojen ja tarinoiden pohjalta. 

Päivitetyt sukutaulut ja sukupuu  (päivitetty maaliskuussa 2023) 
Sukutaulut ja sukupuurakenne on päivitetty vuoden 2023 tiedoin ja tallennettu kotisivuille katsottaviksi. Sukutaulut löytyvät Suvun historiaa-osiosta salasanalla suojattuina. Sukupuurakenne sukuhaaroittain on katsottavissa Sukupuu-osiossa salaamattomana excel-tiedostona.
Seura kiittää Olli Sauria ja sukuhaaroja tietojen päivittämisestä ajan tasalle. Mikäli havaitsette vielä virheitä tai muuta korjattavaa, olkaa yhteydessä Olliin tietojen päivittämiseksi.

Hausjärven sukukokouksen päätökset (päivitetty kesäkuussa 2022)